Eerste oefendag voor de teams

Eerste oefendag voor de teamsTekst en foto’s Angela van der Ploeg. (Foto’s zijn aanklikbaar!)

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik gisteren een eindje wezen fietsen. Mijn fiets bracht mij naar het parcours waar het EK Zoetwatervissen wordt gehouden. Er zaten al flink wat teams in de brandende zon te vissen. Sommige onder een paraplu, sommige met hun bovenlijf bloot in de zon. Het was echt wel warm en onder het fietsen had ik wel een lekker windje, maar als je stil stond dan was het voor mij althans, te warm.

Het hele parcours heb ik gefietst tot de vlaggen en tenten aan toe. Zo nu en dan even stoppen om foto’s te maken of voor een babbeltje met deze of gene. Ik zag mensen picknicken, maar ook de medewerkers van het Czech Republic team zaten te eten. Verder iemand van de werkgroep van Sportvisserij Nederland, die daar belangrijk had zitten praten met de media van Omroep Flevoland en er crewleden liepen in het rond. De politie kwam tevens een kijkje nemen.

Ik kwam ook nog een man tegen die samen met zijn kleinzoon (dat dacht ik gelijk) heerlijk op een bankje zat. Zij keken naar de wedstrijdteams hoe die het er van af brachten. Toen ik foto’s ging maken, stonden ze op want volgens mij dacht de man dat hij misschien in de weg zat. Maar dat was natuurlijk niet zo.
Toen ik hem hoorde praten dacht ik gelijk: hé, die komt mij bekend voor! Kon het Jan Janssen zijn die elke maandag op zijn kleinzoon past? Ik durfde het niet te vragen, maar we hadden nog wel een kleine conversatie over het team van Nederland. Jan (ik zal de man maar zo noemen 😉 )had ze net aan zien komen en ze zaten aan het eind. Later in de middag vertelde ik het aan Bouke en die zei dat dit echt wel Jan Janssen geweest moest zijn. Jan, mocht je dit verslag lezen, dan weet je dat je Bouke zijn vrouw hebt ontmoet!

Aangekomen bij de Italianen viel het mij op dat er iemand van het team Roemenië de kunst stond af te kijken. Of de Italianen daar nu zo blij mee waren, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ze niet blij waren dat ik foto’s van hun nam. Ik vond ze zondag nog zo aardig, toen ik ze waarschuwde dat hun auto’s op de Orleander verkeerd stonden geparkeerd en dat ze de auto’s beter op de weg konden zetten.

Eerste oefendag voor de internationale teams
Op de foto’s zie je een visser van het Italiaans Team met naast hem iemand met bril op de hurken. Ze keken constant mijn kant uit en ik ging gewoon door met foto’s maken. De man met bril werd het zat, kwam overeind en kwam richting mij. Je ziet al op foto dat hij niet al te vrolijk keek. Boze Italiaan

Ik deed natuurlijk net of ik gek was; maakte nog een foto van de andere kant, deed daarna mijn camera uit en deed deze in mijn fietstas. Toen hij dat zag, draaide hij weer om en liep weer naar de visser toe.

Dat het contrast soms groot was qua kleding, kan je goed zien op bovenstaande foto’s. Bij de boze Italiaan kon je het al zien; de een heeft veel kleding aan, een ander een t-shirt en zit onder de paraplu en weer anderen zitten in hun blote bast.

Ik heb dus heel wat teams gezien; hieronder een kleine foto-impressie. Eerst de Schotten.

Dan wat foto’s van de Belgen:

En uiteraard de Nederlanders!!

Bij het Schotse, Belgische en Zwitserse team was ik net te laat om het wegen te kunnen fotograferen. Maar bij de Polen was ik op tijd. En ik moet het zeggen, wat gaan die slordig met de vis om zeg!! Na het wegen in een emmer!! gooide ze de vis in een groene visvoer-emmer. Let wel, zonder water! Daarna haalde iemand er eentje uit om er mee op de foto te gaan. Hij liet de vis bijna nog vallen ook!
Daarna haalde hij zijn hengels binnen, de vissen zaten nog steeds in de groene visvoer-emmer zonder water, en dat met het warme weer. Ik wilde eigenlijk al mijn mond opendoen, want ik vind dit gewoon niet kunnen! Maar toen deed hij de vis in zijn pan-netje en moesten er weer foto’s gemaakt worden.

Eerste oefendag voor de internationale teams

Ik vraag mij af of op zulke dingen gelet wordt. Ik heb geen idee en Bouke zegt dat daar wel op gecontroleerd moet worden. Alleen is het zo dat er (nog) geen genoeg controleurs zijn momenteel en dan wordt het wel heel moeilijk. Zouden er bij de officiële wedstrijd wel genoeg controleurs zijn? Laten we het hopen!!

Voor de Poolse lezers:
Dla wszystkich polskich rybaków :
Od tej pory szybko przywrócić ryb złowionych w swoich wodach. Co stało się teraz , absolutnie nie.

Al met al een leuke middag. Op de wedstrijddagen zal ik zeker weer een rondje maken en hopelijk kan ik de prijsuitreiking op de foto zetten. In 2009 ging het winnende team te water, dus wie weet gebeurd dat weer.

De eerste link hieronder is het begin van het hele EK; de nummers 2, 3 en 4 zijn een vervolg op deze pagina:
1. Programma EK en foto’s verplichte oefendag
2. Tussenuitslag EK en interessante filmpjes
3. Einduitslag EK

Oh ja, WK witvissen Almere kan je nog steeds teruglezen en -kijken!

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: