Einduitslag EK

De officiële einduitslag EK Zoetwatervissen in Almere is bekend. Wales heeft verrassend het goud gepakt, gevolgd door Engeland (zilver) en Hongarije (brons). Individueel werd de Hongaar Walter Tamás Europees kampioen. Sviatoshchyk Yauhen van Wit-Rusland eindigde als tweede, gevolgd door nummer drie Adell Kent (Zweden). Deze Zweed heb ik nog gefilmd toen hij 25 minuten lang een brasem probeerde te landen, maar dit is hem niet gelukt. Filmpje kan je op deze pagina terugvinden: https://bouke-blog.nl/tussenuitslag-ek/

Nederland teleurstellend
Helaas heeft de Nederlandse ploeg bij dit EK in eigen land – de Lage Vaart in Almere vormde het decor – geen aanspraak kunnen maken op een podiumplek; niet als ploeg, noch individueel. Beste Nederlander in het individuele klassement is Dieter Friederichs met een 35e plek. Nederland werd elfde in het landenklassement.

Geslaagd evenement
Ondanks de wat teleurstellende elfde plek voor de Oranje equipe, kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd evenement, dat in goede sfeer en zonder problemen is verlopen. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die de afgelopen week hebben bijgedragen aan dit vlekkeloos verlopen Europees Kampioenschap.

Volgende keer weer een EK of WK in Almere?
Ondanks dat er wordt gesproken over een geslaagd evenement, heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat er geen EK of WK meer wordt aangevraagd in Almere als het aan de organisatie ligt. Dit vanwege de slechte medewerking van de gemeente en vanwege het feit dat er apparatuur is vernield. Er schijnt een heel groot stuk kabel vernield te zijn, die voor verbinding zorgde tussen alle speakers, zodat overal de begin en eind toeter te horen was.

Eerste wedstrijddag
Dat gezegd te hebben volgt hieronder nog wat foto’s van de eerste wedstrijddag. Vandaag zondag 24 juli zijn we niet naar het EK geweest. Ik heb zelf gevist en ‘s middags was ik op tijd thuis voor de F1 in Hongarije met Max Verstappen. Angela vond het te warm; ze kan hier niet tegen, ze gaat zo onderuit, en dat willen we niet.

Einduitslag EK Arjan Klop Dieter Friederichs Arjan Klop Sjors Milder Ramon Ansing Sjors Milder Arjan Klop

Uitslagen overgenomen van de website van Sportvisserij Nederland:
Klik hier voor de einduislag Landen
Klik hier voor de einduitslag Inidvidueel
Klik hier voor de daguitslag Landen
Klik hier voor de daguitslag Individueel
Klik hier voor de daguitslag per sector

In de komende editie van Hét Visblad komt bovendien een uitgebreide terugblik op dit EK Zoetwatervissen. Dit doen we met bondscoach Jan van Schendel, assistent-bondscoach Stefan Verhoeven en diverse deelnemers van de Nederlandse nationale ploeg, die bestond uit Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans en John Savelkoul. De komende dagen zal de Nederlandse ploeg het EK eerst goed evalueren.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: