Licentie

Bij het overnemen van foto’s, teksten en andere media op een website heb je te maken met auteursrecht. Meestal is er toestemming nodig van de maker.  Daarom heb ik deze pagina expres op mijn website geplaatst, zodat anderen weet wat je met mijn werk mag en kan doen. Nu heb je verschillende soorten licenties maar ik wil bij deze mijn licentie uitleggen. Vrijwel alle creatieve werken zijn gebaseerd op inspiratie uit andere bronnen. Je laten inspireren door andermans werk mag dan ook gewoon. Je moet gaan oppassen als je het werk van iemand anders ook daadwerkelijk in je nieuwe creatie gebruikt. Je mag een foto van een ander bijvoorbeeld niet bewerken en op je website zetten; zelfs niet als je de foto spiegelt, kleuren toevoegt of de foto anders uitsnijdt.
Ik heb zelf licentie:

Creative Commons-Licentie
B. vd. Ploeg van Bouke-blog.nl is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.

Deze licentie is de meest restrictieve van de zes hoofdlicenties, deze staat anderen alleen toe om mijn werken te downloaden en delen met anderen, zolang ze het werk intact laten en niet commercieel gebruiken. Naamsvermelding en een link plaatsen is verplicht.

  • Geen aanvullende restricties — Je mag geen juridische voorwaarden of technologische voorzieningen toepassen die anderen er juridisch in beperken om iets te doen wat de licentie toestaat.

Wanneer je dus een foto of een deel van een verslag wilt delen, dan mag dat wel, maar dan wel met een bronvermelding. Foto’s mag je niet bewerken, een eigen logo erin zetten is not done!
Ik vond dat ik dit toch even moest melden; overigens weet iedereen zo onderhand wel dat je niet alles zomaar mag gebruiken wat op internet staat. Zeker websitebouwers weten exact hoe de vork in de steel zit.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: