Tussenuitslag EK

Tussenuitslag EK Vandaag (zaterdag 23 juli) ben ikzelf wezen kijken bij het EK zoetwatervissen; het is zowat in onze achtertuin. Onze Belgische vrienden kwamen ook nog even kijken voordat zij weer richting België gingen.

Ik kwam verder heel veel bekende uit de wedstrijdvissen wereld tegen en dat was natuurlijk wel te verwachten.

Ik heb wat filmpjes gemaakt van diverse vissers. Ook nog wat foto’s, die komen later op mijn website te staan.

Over de filmpjes: De eerste 2 filmpjes zijn van 1 en dezelfde visser uit Zweden, die in vak C1 zat. Hij heeft zeker 25 minuten lopen stoeien met een vis en uiteindelijk is het hem niet gelukt deze te landen. Filmpjes duren niet zo lang hoor,

Op filmpje nummer 3 zie je hoe de vissers aan het voeren zijn met cupset en op filmpje 4 wordt er een brasem gevangen. Helaas amper te zien omdat de vissers hun gevangen vis niet openbaar wilde laten zien, dit vanwege de concurrentie.

Het laatste filmpje laat zien hoe een visser met zijn katapult zijn voerplek maakte op 40 meter afstand. Hij deed dit om daar met zijn matchhengel te gaan vissen. Geweldig hoe hij die voerballen precies op zijn voerplek schiet.

Tussenstanden
De Nederlandse equipe staat na de eerste dag van het Europees Kampioenschap Zoetwatervissen op de vijfde plaats in het tussenklassement. Wales gaat verrassend aan kop, gevolgd door Engeland, Wit-Rusland en Tsjechië.
De eerste wedstrijd van het EK Zoetwatervissen is goed verlopen voor Oranje. De ploeg van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven nestelde zich na de eerste dag van het EK op de vijfde plaats in het deelnemersveld van 26 landen. Onder prima omstandigheden – droog, wat sluierbewolking en weinig wind – ging de wedstrijd vanochtend om tien uur van start. Zoals bij veel andere teams bestond de tactiek van de Nederlanders eruit om eerst te mikken op de kleine vis en daarna waar mogelijk over te schakelen op het vangen van brasem.

Het vangen van klein spul vormde over het algemeen geen probleem. Op korte afstand, soms tot heel dicht onder de kant vissend met slechts één topdeel, werden vaak al snel de nodige voorntjes en baarsjes verschalkt. Daarna werd het een kwestie van kiezen: blijven peuteren op de kleine vis, of toch proberen een ‘platte’ te vangen – al dan niet met de matchhengel. Die bonusvissen kwamen in de loop van de wedstrijd her en der wel boven water, maar gaven zeker niet overal acte de présence.

Van de Nederlandse ploeg wist alleen Dieter Friederichs een brasem in het net te krijgen. Hij scoorde dan ook een hele knappe tweede plek in vak E. Jo Adriolo deed het met een derde plaats in vak D ook prima. Arjan Klop noteerde een keurige zesde plek in vak A,Ramon Pasmans eindigde als zevende in vak C en Sjors Milder finishte op plek negen in vak B. Door de vijfde plaats in het tussenklassement houdt Oranje zicht op het podium. Dit biedt perspectief voor de tweede en beslissende wedstrijd die morgen van 10.00 tot 14.00 uur aan de Lage Vaart in Almere wordt gevist.

Hieronder diverse tussen uitslagen in .pdf formaat.
Tussenuitslag landen
Tussenuitslag individueel
Tussenuitslag per sector

Bron tussenstanden: sportvisserij Nederland

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: